donderdag 7 december 2006

Op weg naar Mt Taranaki (Mt Egmond)

Na een heerlijke nacht in een knus motel in Auckland gaat de reis door Nieuw Zeeland dan nu echt beginnen! De eerste bestemming wordt Mt Egmond, beter bekend in NZ als Mt Taranaki. Een prachtige vulkaan aan de Westkust van het Noorder Eiland.
Aangezien het niet haalbaar is om in 1 dag van Auckland naar Mt Egmond te rijden (het is immers vakantie, dus chill!) besluiten we net voorbij een andere vulkaan, Mt Ruapehu, te overnachten. En tsja de eerste nacht hadden we in luxe doorgebracht in een motel, maar onze tent moest toch ook weer een keer van stal. Niet wetende dat de temperatuur die nacht zou dalen tot rond het vriespunt!
Knus was het wel, noodgedwongen lepeltje, lepeltje gelegen om maar vooral niet te bevriezen. En dan helpt het ook niet echt als je bioritme nog steeds ingesteld is op de Europese klok. Zodat je ook nog eens midden in de nacht uit je tentje moet om te gaan plassen.

Maar goed na een onrustige en koude nacht hebben we onze tocht hervat langs de prachtige Forgotten World Highway. Echt een bijzonder stukje niemandsland met in de verte inderdaad de eerste glimp van onze eindbestemming, Mt Taranaki. Echter deze keer nemen we toch geen risico we besluiten op de camping toch maar voor een cabin te kiezen met 'verwarming' (nooit geweten dat je zo blij kon worden van een draagbaar verwarmingsgevalletje wat herrie maakt als een föhn).

Na een heerlijke nacht zijn we richting de vulkaan gereden en op aanraden van de eigenaresse van de camping tot het uitzicht plateau gereden voor de start van een wandeltocht. Een erg mooi gebied, echter de aangegeven wandeltijden bleken iets optimistisch weergegeven (of onze conditie is gewoon slecht?) en het venijn zat hem zeker in de staart, in de vorm van een super stijl pad waardoor je ongeveer om de 10 meter moest stoppen om op adem te komen. Maar, het was mooi! We hadden prachtig weer en we zien het maar als een goede oefening voor nog meer wandelingen tijdens deze super trip.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten