vrijdag 15 december 2006

Farewell Spit

Nadat we in het Abel Tasman National Park helemaal in de vakantiestemming zijn gekomen is het tijd om verder te reizen richting het zuiden. We besluiten er de tijd voor te nemen en via een kleine omweg ook nog langs Farewell Spit te rijden. Dit is het meest noordelijke punt van het Zuider Eiland. Weer zo'n prachtig haast onontdekt pareltje van Nieuw Zeeland.


We parkeren de auto bij het Farewell Spit café en lopen  door een veld met schapen richting de duinen. Eenmaal op het strand waaien we bijna uit onze kleren, maar we zijn tegelijkertijd erg onder de indruk van wat we aantreffen. Dit is zonder twijfel een prachtig stukje ongerepte natuur. Zover als we kunnen kijken zien we de kustlijn en voor ons liggen een paar zeehonden lekker uit te rusten in de branding.


We lopen een stukje verder en gaan dan even in het zand zitten om de omgeving op ons in te laten werken. Dan valt ons oog op twee prachtige vogeltjes naast ons die heel druk zijn met het bouwen van een nest op het strand. Het blijft gewoon bijzonder dat je hier echt midden in de natuur kunt zijn zonder hordes mensen tegen te komen. En menig vogelaar kan hier echt zijn hartje ophalen. Er zijn hier echt zoveel verschillende vogels te zien, wij kennen ze niet bij naam maar mooi is het wel.

Vervolgens duwen we onszelf tegen de wind in weer richting de duinen en lopen nog een keer tussen de schapen door naar het café. Onder het genot van een lekkere Latte genieten we nogmaals van het uitzicht en hervatten dan onze reis richting het zuiden.

Next stop... Frans Jozef Glacier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten